fredag 25 december 2015

LAKTOS- OCH GLUTENFRIA KANELBULLAR

Kanel är ju nyttigt för en, så varför inte göra Supermatbloggens kanelbullar. Det blir bara 5 bullar av receptet, så det är ju ingen risk att man överäter :).

DEG
2 ägg
1 msk honung
1/4 dl kokosmjöl
3/4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
½ dl havremjölk

KANELSMET
50 g mjukt laktosfritt smör
1 msk kanel
½ msk honung
1 msk äggvita

INFÖR GRÄDDNING
1 ägg
mandelspån

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och honung poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i ägg- och honungsmeten.
Häll i mjölk.
Låt dra i 5-10 minuter.

Vispa det mjuka smöret med honung, kanel och äggvita.
Klicka ned degen i bullformar och gör en grop i mitten.
Lägg kanelfyllningen i gropen.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och toppa med mandelflarn.
Grädda i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar