tisdag 22 december 2015

LAKTOS- OCH GLUTENFRITT KESO- OCH FRÖBRÖD

Jag blev så sugen på att baka det där fina brödet jag tipsade om härom dagen. Så här är mitt försök, direkt ur ugnen. Jag låter den stå kvar i formen tills den svalnat, utifall att den vill flyta ut.






Här är receptet:

Sätt ugnen på 175 grader

4 st ägg
250 g keso (laktosfri)
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
4 krm fänkålsfrön
4 krm anisfrön
1 näve russin/bär (valfritt)

Blanda allt i en bunke.
Häll över i en smörad och sesamfrö-pudrad silikonbrödform.
Toppa med valfria frön - t ex pumpafrön
Grädda i 60 minuter.
Låt svalna i formen.

Brödet är gott och saftigt. Det är lätt att föreställa sig att att man vill göra det om och om igen :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar