söndag 6 december 2015

NYTTIGA MELLANMÅL

Jag hittade några härliga hälsobolls-recept på ica. (Jag har dock inte kontrollerat om alla ingredienser är ok, utifrån ett FODMAP-tänk ännu)

ÄPPELTRYFFLAR
25 st

2 st äpplen
2 dl russin
1½ dl urkärnade dadlar
3 msk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
4 dl nötter (hasselnötter, mandel, cashewnötter)
nötkross eller kokosflingor till garnering

Ta bort kärnorna ur dadlarna. Blötlägg 1 timma.
Grovriv äpplena. Krama ur vätskan.
Lägg allt utom nötkrossen/kokosflingorna i en matberedare och mixa ihop till en grovkornig massa.
Forma bollar och rulla i nötkross/kokosflingor.
Ställ i kylen.
Servera dem kylda.
De går även att frysa :).


APRIKOS- OCH CHIABARS
30 st

200 g torkade aprikoser/mango....
8 färska dadlar
½ dl chiafrön
2 dl nötter
1 msk kokosolja
½ msk agavesirap
1 krm salt

Mixa allt i en matberedare.
Rulla ihop röran till en korv och skär till "mynt".
Ställ i kylen, i minst 4 timmar innan servering.

TINADE BÄR med keso/kvarg

FRUKTSALLAD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar