torsdag 25 februari 2016

CECILIAS NÖTRUTOR MED CHOKLAD OCH KAFFE ELLER LAKRITS

Jag blir ofta inspirerad av Cecilias blogg och vill gärna testa hennes recept. Sen är det inte alltid jag gör det, men det kan vara kul att spara på dem och testa att göra dem när tiden är mogen :).

Här är ett recept på nötrutor med choklad och kaffe.



RECEPT
botten

4 dl mandlar
10 st dadlar
1 msk kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa himalayasalt

Kärna ur dadlarna. Blanda med resten av ingredienserna i en matberedare. Ta fram en kvadratisk/rektangulär form som du lägger ett bakplåtspapper i. Tryck ut massan - ca 1 cm tjock.

topping
2 st avokado
1½ dl kakao
1 dl kokosolja
2 msk nescafe/lakritspulver
1 nypa himalayasalt
ca ½ dl honung

Skala och kärna ur avokadon. Blanda med resten av ingredienserna i en matberedare.
Bred ut krämen på nötbottnen. Ställ i kylen för att stelna. Pudra gärna med kakao eller lakritspulver - eller varför inte strö över bipollen.
Skär upp i bitar. 12 st kan vara lagom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar