fredag 25 mars 2016

VÅFFELDAGEN

Jag hade inte tänkt att göra några våfflor det här året, men i o m att inlägget fladdrade förbi på fejsan, tänkte jag att det kunde vara kul att, åtminstone titta på recepten :).

Supermat.se bjuder på recepten.

CHIAVÅFFLOR MED HALLON OCH BIPOLLEN
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde (sojagrädde....?)
3 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
½ tsk honung
några nypor salt
smör/kokosolja
hallon/blåbär

Värm upp våffeljärnet.
Vispa ihop ägg, mandelmjöl, chiafrön, bakpulver, vaniljpulver, honung och salt med elvisp.
Vispa grädden.
Klicka i smör/kokosolja i våffeljärnet.
Häll i, ca 1 dl smet och stek i, ca 3 minuter.
Toppa med bipollen, vispgrädde, hallon och blåbär.

KOKOSVÅFFLOR MED BLÅBÄR OCH MANGO
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 dl kokosgrädde (sojagrädde)
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
några nypor salt
blåbär
mango
nötkross/solrosfrön, pumpafrön
smör/kokosolja

Värm upp våffeljärnet.
Vispa ihop ägg, mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt med elvisp.
Vispa ihop kokosgrädde/sojagrädde. Blanda i blåbär.
Klicka i smör/kokosolja i våffeljärnet.
Häll i, ca 1 dl smet, och stek i ca 3 minuter.
Servera med blåbärsgrädde, mango, nötkross/solrosfrön och pumpafrön

BANANVÅFFLOR
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
4 små bananer
några nypor salt

havtorn - eller andra bär
raw kakao
vispgrädde (kokosgrädde - sojagrädde)
nötkross

Värm upp våffeljärnet.
Vispa ihop ägg, mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt med elvisp.
Vispa ihop kokosgrädde/sojagrädde.
Klicka i smör/kokosolja i våffeljärnet.
Häll i, ca 1 dl smet, och stek i ca 3 minuter.
Servera med bär, raw kakao, nötkross och vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar