onsdag 28 mars 2018

RECEPT PÅ GRÖNSAKSBIFFAR: ZUCCHINIBIFFAR, BLOMKÅLSBIFFAR

Det här ser lockande ut, tycker jag. Jag har modifierat receptet något, för att testa mig fram :).
Kanske kan detta vara något att äta till påskhelgen :), tillsammans med en matig sallad (t ex med avokado, tomat, gurka, nötter/frön, rostad majs m m).

ZUCCHINIBIFFAR (Cecilia Folkesson, ZeinasKitchen)



500 g zucchini
2 ägg
1-2 msk pofiber/fiberhusk
1 dl riven halloumi (kan också hjälpa till att hålla ihop PLATTA biffar)
persilja
salt
svartpeppar
lite gurkmeja
1 tsk paprikapulver
olja att steka i


GÖR SÅ HÄR:
Riv zucchinin grovt och lägg i durkslag. Salta. Låt ligga i 15 minuter och krama sedan ur allt vatten.
Hacka persiljan.
Blanda ihop ägg, pofiber/fiberhusk till en jämn smet.
Blanda ihop med riven zucchini och hackad persilja.
Krydda efter behag.

Stek på medium-värme på båda sidor i olja eller smör. Ha hellre lägre temperatur än hög, för att säkerställa att zucchinin blir tillagad.

...

BLOMKÅLSBIFFAR
Recept på blomkålsbiffar, i videoformat, hittar du här:
Men kanske är det lugnare att läsa textanvisningen :).



1 st blomkål
2 st lättvispade ägg
½ kopp riven parmesan
½ msk oregano
(valfritt... 1½ kopp riven ost (t ex halloumi, cheddar...))
salt
peppar
smör eller olja att steka i

GÖR SÅ HÄR: 
Stycka blomkålen och kör i matberedare tills det påminner om ris.
Vispa äggen, i en medelstor skål.
Lägg i blomkål, parmesan och oregano samt kryddor efter behag.
Skopa upp blomkålsröra och forma till biffar. Stek på båda sidor.
Om du vill ha ost mellan blomkålsbiffarna, kan du lägga riven ost på en av biffarna och lägga en annan biff på den första och låta steka tills osten har smält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar